voedingsdeskundigen

Soms heb je al van alles geprobeerd maar blijft je maatje vervelende, rare en/of voor jou onverklaarbare klachten houden. De dierenarts weet het ook niet meer en die schrijft je de dure voeding van zijn praktijk voor. Is dit dan het laatste redmiddel als er blijvende klachten zijn? Nee, een voedingsdeskundige raadplegen is dan de logische volgende stap. Samen met de voedingsdeskundige kijk je naar het huidige menu en na de problemen. In sommige gevallen blijkt dat het helemaal niet aan de voeding ligt maar dat er iets anders aan de hand is. 

 

Omdat er steeds meer voedingsdeskundigen voor de hond bij komen is het voor mij onmogelijk om deze allemaal op te gaan sommen maar vooralup- to date te houden. Vaak is er bij de dierenarts waar je waarschijnlijk al eerder bent geweest voor klachten een voedingsdeskundige bij jou in de buurt bekend.

 

Voor een lijstje met voedingsdeskundige in Nederland kan je hier klikken.

 

Waar kan je een voedingsdeskundige je allemaal mee helpen?
* Slechte conditie vacht
* rode huid verkleuring

* diarree
* jeuk
* oorontsteking 

 

Als je hond al geruime tijd klachten heeft en je hebt alles al geprobeerd, ga alsjeblieft naar een voedingsdeskundige. Zij hebben hier een goede opleiding voor gevolgd en hebben al veel honden kunnen helpen, ze kunnen ongetwijfeld jou ook helpen. Blijft zelf niet maanden of jaren proberen, je doet er je maatje echt een groot plezier mee om de oorzaak te achterhalen